روستای برگجهان در مختصات جغرافیایی ۳۵درجه و ۵۰دقیقه و ۴۰ثانیه شمالی و ۵۱درجه و ۴۴دقیقه شرقی و در شمال شرق شهر تهران واقع است. این روستا از توابع دهستان لواسانات کوچک در شهرستان شمیرانات بوده و در ۴۵ کیلومتری تهران در دامنه جنوبی رشته کوههای البرز قرار دارد.
ارتباط روستا با تهران از دو سمت روستای افجه و روستای نیکنامده (مشخص شده با نشانگرهای زرد در نقشه) فراهم است.
مسیر افجه پس از عبور از شهر لواسان دو شاخه شده یکی از طریق آبادی تلو به حکیمیه تهران متصل شده و دیگری از راه گردنه قوچک به تهرانپارس یا تجریش مرتبط میگردد. مسیر نیکنامده که درحال حاضر تا این روستا خاکی است، پس از عبور از حاشیه سد لتیان و جاجرود به تهرانپارس میرود. به دلیل وجود مناظر زیبا در هر دو مسیر به گردشگران توصیه میشود برای بازدید از روستا با استفاده از مسیر اول (که دید مناسبی به روستا دارد) به روستا آمده و توسط راه دوم (که از حاشیه رود و سد میگذرد) به تهران بازگردند.
روستای برگجهان قدمتی بیش از ۷۰۰ سال دارد و نام قدیمی آن پلنگان بوده و بعدها به نامهای بلگیجان، برگی جان، و برگجهان نامیده شده است. در زبان محاوره نام این روستا برگجون یا به گویش محلی بلگجُن گفته میشود. این روستا شامل چهار محله عمده به نامهای سرده، پاده، روبار، و شاهان است که در دو سوی رودخانه برگجهان شکل گرفته و بیش از ده طایفه در آن اسکان یافته اند.
کوههای مرتفع با ارتفاع میان ۲۷۷۰ تا ۳۴۲۰ متر از سطح دریا، تقریبا بجز سمت جنوب در بقیه جهات روستا را احاطه کردهاند. رودخانه برگجهان که جزو حوزه آبریز جاجرود محسوب میشود، دارای سه سرچشمه اصلی است. دو سرچشمه که از سمت آبادیهای کناررود و میان رود جریان یافته اند درست در موضع آبشار بزرگ برگجهان به هم پیوسته و سپس در موضع شوراب به سرچشمه سوم که از آبادی اندار میآید پیوند خورده، رودخانه برگجهان را تشکیل میدهند. این رودخانه پس از ملحق شدن به رودخانه لواسان بزرگ و تونل سد لار در محدوده لوارک و نیز پیوستن به مسیل زیادآباد، در نهایت قبل از پیوند با جاجرود به سد لتیان وارد میشود.
آب و هوای روستا در زمستان به شدت سرد و در تابستان معتدل است. زمینهای زراعی این روستا عموما به باغداری اختصاص یافته و به این سبب در تمام فصول بهار و تابستان و پاییز دارای مناظر زیبا بوده و در زمستان نیز به واسطه بارش برف و حضور کوههای مرتفع واجد جذابیت برای گردشگران است. تنوع درختان میوه و پوشش گیاهی از ویژگیهای این روستا و طبیعت آن است و انواع درختان گردو و گیلاس و سیب به وفور یافت میشود. میوههای دیگر این روستا آلبالو، انواع آلو و آلوچه، زردالو و نظایر آنهاست.
مردم روستا به جز باغداری به دامداری (اغلب گوسفند داری) و بعضا کارگاههای کوچک نیز میپردازند. در سالهای اخیر وضعیت کالبدی و اقتصادی روستا به موجب جذابیت فوق العاده آن در ویلاسازی متاسفانه به شدت در حال تغییر است.
برای آشنایی بیشتر با روستا به مرور زمان به بخشهای مختلف سایت مراجعه فرمایید.